diy interior

Prej in potem: dekoriranje nevtralne dnevne sobe s pridihom nostalgije

We have seen this boring biege living room before in this post; and today, we’re gonna style it with vintage inspired accessories to add nostalgic feeling and cosy vibe. 
O dnevni sobi na fotografiji in o tem, kako dolgočasno bež je videti smo že govorili v tejle objavi; danes pa jo bomo poskusili poživiti z nostalgično obarvanimi dodatki ter ji vdahniti romantični duh preteklih obdobij. V poplavi minimalističnega serijsko oblikovanega pohištva je danes vedno bolj izrazita težnja po individualnosti in občutku domačnosti, ki ju ambientu zlahka dodamo s pomočjo vintage pohištvenih kosov. Z izbiro pohištva, ki inspiracijo črpa iz dobrih starih časov prostor naredimo bolj oseben ter ga vpnemo v priljubljeno časovno dimenzijo. 
Do pred kratkim smo morali za starinskimi pohištvenimi kosi brskati po bolšjih trgih in podstrešjih, ter se ukvarjati s čiščenjem ter popravili, sedaj pa se na trgu končno na voljo tudi novi kosi, obdelani v starinskem slogu. V Lesnini lahko izbiramo med širokim spektrom povsem novih shranjevalnih zabojev, kredenc, taburejev, okrasnih napisov ter starinskih ur in drugih dodatkov za dom, katerih zbledele črke, luščeča se barva in rjast videz služijo zgolj kot okras. Tako lahko v svoj dom vnesemo moden vintage slog brez vonja po sredstvu proti moljem!
 Rustikalni napis z imeni priljubljenih popotniških destinacij in zanimive blazine v prostor vnesejo mladostno svežino.
Skrinja, ki spominja na potovalni zaboj služi kot kavna mizica, hkrati pa lahko vanjo ‘skrijemo’ igrače in druge predmete.
Temni poudarki, kot sta svečnik iz kovanega železa in pletena košara za revije služijo kot vizualna protiutež svetlim tonom kavča.
Starinska ura nas spominja na dobre stare čase in hkrati služi kot čudovit grafični poudarek. 
Platnena košara s potiskom starih časopisov je lahko odličen dekorativni lonec za rožo, majhne dragocenosti pa bodo svoje mesto našle v škatlah z romantičnimi napisi.

Vse dodatke za dom, s katerimi sem ustvarila nostalgično, sem izbrala v Lesnini na Brdu v Ljubljani.  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply