fashion

Event week pt.2

V četrtek se je pričel Mesec Oblikovanja in v drugi kleti Slovenijalesa smo si lahko ogledali kaj trenutno ponuja slovenska oblikovalska scena. Po mnenju večine obiskovalcev showroomi niso pokazali posebnih presežkov, vseeno pa je bilo lepo da se je vsa ‘strokovna srenja’ zbrala na enem mestu. Sodelovala sem v kar nekaj pogovorih na temo primernosti lokacije… vsi sogovorci, ki se tako ali drugače ukvarjajo z dizajnom so si bili enotni da je lokacija fenomenalna, industrijska, surova in čudovito primerna za izvedbo takšnega dogodka (and i copletely agree). Sogovorci iz ekonomske stroke pa so poudarili nedostopnost, zaprtost, neprijetna jim je bila tudi njena industrijska narava. Morda bi prihodnje leto dogodek res lahko izvedli na nekoliko bolj dostopni lokaciji – na katero bi lahko ‘zašla’ tudi splošna publika, saj je dogodek resnično deloval zelo ‘elitno’, kot da je namenjen zgolj stroki. Tudi splošna publika si zasluži, da jih s takimi dogodki izobrazimo o ‘novostih’ na področju dizajna. In morda se potem ne bomo več toliko pritoževali kako neizobražena publika smo Slovenci ko na tapeto pride tema oblikovanje.
Anywhoo, jaz sem se imela čudovito, seveda pa bomo še cel mesec lahko uživali v takšnih in drugačnih prireditvah v okviru Meseca oblikovanja! 

moja bodoča srajca s svojim avtorjem  Ivanom
popolna mešanica ljubkosti in ‘industrijskosti’: zapestnica aleatta
ogrlica Hana Karim bi se čudovito zlila z mojo garderobo
 ‘lasje’ na krožniku? apetitlih? ne!
 Prekmurje v malem na kamnu iz Mure…yum!
Maja (z Ado) v svoji sobi

V četrtek je v okviru dogajanja potekal tudi vseslovenski zbor modnih blogerjev…zasedba je bila skoraj identična kot v sredo na okrogli mizi (še sreča da gre za modne navdušence kar je pomenilo nove outfite, hihi). Spet smo klepetali o modi, splili  kavico in si ogledali dogajanje….

sexy back (looove Aleksandra‘s shirt +Eva‘s fur thingie) 

 vrsta zbor!  

wearing: asos frige body + belt, vintage leather skirt, marella bag, random shoes, lara bohinc ring
photos by: Nik Vidmar, me

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply